vendredi 27 février 2009

(NL) Cap Blanc Nez: een "Round Table" vergadering plaats gevonden

Cap Blanc Nez (in het gebied van Calais-Frankrijk) behoort nu tot de "Grote Site van the twee Capes waarvan het herstel of herbebouwing in volle gang is.

De organisatoren van dit grootse project is het alles eraan gedaan om de aanwezige Flora en Fauna te beschermen, door er een beschermd gebied van te maken.
Om deze reden zijn omheinde gebieden gemaakt die ontoegankelijk zijn voor beoefenaars van onze favoriete hobby: het helling vliegen.

De Franse en Belgische groep van vliegers die daar gebruikelijk vliegt en aan wie het gelegen is om deze vliegplekken te behouden, vanwege hun exceptionele weers omstandigheden, heeft een vereniging opgericht dat de naam draagt "VDP Blanc Nez". Deze vereniging is nu aangesloten aan de Franse Luchtvaart Federatie FFAM.

Om alle betrokken partijen (verenigingen, FFAM, overheid, en betrokkenen van dit project), bij elkaar te brengen heeft onlangs een vergadering plaats gevonden, waarbij de vliegplekken zijn bepaald. Ondanks bepaalde restricties is het modelvliegen op deze bijzondere site behouden en zal een overeenkomst getekend moeten worden tussen alle partijen aan het eind van April 2009. We houden jullie op de hoogte.

Om op deze site te kunnen vliegen zal een lidmaatschap van onze vereniging en de FFAM vereist zijn. De FFAM zoekt naar een oplossing voor modelvliegers die de site een enkele keer bezoeken en voor buitenlandse modelvliegers.

Strikte regels voor toegang tot de geautoriseerde gebieden zullen in het leven worden geroepen. De bos/duin wachters zullen er dan ook op toezien dat deze nageleefd worden. Viertalige folders worden op dit moment op de site uitgedeeld onder bezoekende modelvlieger, om bekendheid aan onze vereniging te geven en om hen aan te moedigen om kontakt met ons op te nemen.

In appendix: the text of the quadrilingual folder

Aucun commentaire: